Van maandag 8 april tot vrijdag 17 mei* vinden er werken plaats aan de rijbaan van de Kaakstraat. De werken zorgen ervoor dat de handelaars moeilijk bereikbaar zullen zijn met de auto. Te voet of met de fiets blijven ze steeds bereikbaar. Kom je toch liever met de auto, dan is er een wegomlegging vanuit de Hoevenstraat. Van daaruit volg je de signalisatie. Op de Kerkplaats worden er extra parkeerplaatsen voorzien. De wekelijkse markt wordt verplaatst naar het Brieleke. Dus ook op vrijdag kan je parkeren op de Kerkplaats. Dergelijke werken brengen steeds hinder mee. Doch de handelaars blijven bereikbaar!

Steun onze handelaars tijdens ook tijdens deze periode, ze zijn uw vertrouwen meer dan waard!

* Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de einddatum opschuiven.

De werken worden in twee fases opgedeeld.

Fase 1: 8 april tot en met 17 mei

Deze werken vinden plaats in de Kaakstraat vanaf de Torenstraat tot voorbij het kruispunt met de Kerkplaats (Kaakstraat 26)

  • Opbraak van de rijbaan en funderingsopbouw
  • Betonneringswerken
  • Uitharding beton
  • Greppel en kasseiwerk.

Fase 2: van 6 mei tot en met 17 mei

Fase 1 en fase 2 overlappen vanaf 6 mei tot het einde van de werken. Deze werken in fase twee vinden plaats in de Kaakstraat vanaf de rotonde tot het kruispunt met de Kerkplaats. In deze fase vinden volgende werken plaats:

  • Opbraak rijbaan
  • Asfalteringswerken

Verkeer

Tijdens de werken wordt er een lokale omleiding voorzien om de handelaars en de Kerkplaats bereikbaar te houden. Parkeren zal mogelijk zijn tijdens de duurtijd van de werken op de Kerkplaats. respecteer steeds de verkeersregels!

Verkeer dat de Kerkplaats wil bereiken rijdt vanop de Hoevenstraat de Echelveldstraat in, volgt de Adolf Mortelmansstraat en bereikt de Kerkplaats. Wegrijden kan via de Dasstraat, waar de rijrichting wordt omgedraaid. Op het plan in bijlage vind je de omleiding teug. Ook de scholen blijven bereikbaar tijdens de werken in de Kaakstraat.

Doorgaand verkeer via het centrum en de Kaakstraat is tijdens de werken niet mogelijk. Doorgaand verkeer kan daarvoor de voorziene signalisatie volgen. Op het plan in bijlage wordt dit met de zwarte pijlen aangeduid.

Handelaars en de Markt

Door de werken zijn de hande­laars moeilijk bereikbaar met de auto. Te voet of met de fiets blijven ze steeds bereikbaar. Kom je toch liever met de auto, dan is er een wegomlegging vanuit de Hoevenstraat (zie boven). Van daaruit volg je de signalisatie. Op de Kerkplaats worden er extra parkeerplaatsen voorzien. De wekelijkse markt wordt verplaatst naar het Scheersel. Dus ook op vrijdag kan je parkeren op de Kerkplaats.

Wil je de handelaars met de auto bereiken en op de Kerkplaats parkeren, dan vragen we met aandrang om de verkeersregels strikt te respecteren! dank vor uw begrip! 

Printversie van flyer

Omleidingsplan