UITSLAG VAN DE LEGO WEDSTRIJD

Op 15 augustus 2022 werd deze wedstrijd afgesloten. We danken jullie voor de deelname. We hebben uit het pakket inzendingen de meest correcte antwoorden geselecteerd. Deze deelnemers winnen allemaal een pakket cadeaubonnen (tussen €25 en €75) om te besteden bij onze handelaars. Wegens de GDPR wetgeving vermelden we alleen de namen op onze site. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Wenst u meer informatie over de uitslag van de wedstrijd dan kan u mits afspraak uw vragen stellen op het secretariaatsadres van de middenstandsvereniging.

PROFICIAT AAN ALLE WINNAARS en voor elke deelnemer: BEDANKT VOOR UW DEELNAME !

DE WINNAARS

Marte Thomas
Raymond Geleyn
Ushi Blommaert
Mia Dillen
Nore Thomas
Seth Van Strijdonck

DE ANTWOORDEN


 

 

Middenstand Wommelgem Presenteert…

“WOMMELGEM-LEEFT” IN LEGO

Uw middenstandsvereniging ‘Wommelgem-Leeft’ pakt uit met een nieuwe actie waarbij u cadeaubonnen kan winnen. We hebben het logo van Wommelgem-Leeft in LEGO uitgewerkt. Deze LEGO plaat wordt tentoongesteld. Tot 15 augustus plaatsen we het logo van “Wommelgem-Leeft in Lego” op regelmatige tijdsstippen bij één van uw favoriete winkels.

We hebben voor u deelnemingsformulieren klaar liggen bij alle deelnemende handelaars. Dit formulier bevat een aantal vragen die u kan beantwoorden. Op het einde van de actie trekken we een aantal winnaars die een pakket cadeaubonnen winnen.

U kan meerdere keren deelnemen door uw deelnameformulier mee te nemen tijdens uw aankopen of door het formulier via onderstaande link te downloaden. Elke deelnemer kan 1 keer winnen. Deelnemende formulieren zijn enkel geldig als deze volledig ingevuld zijn.

LOCATIES

Raboontje

Sint-Damiaanstraat 201

do 28/4 t.e.m. di 3/5

Wijnen ’t Zonnehuis

Herentalsebaan 244

do 5/5 t.e.m. di 10/5

Sportcafé Brieleke

Brieleke 16

do 12/5 t.e.m. di 17/5

Keurslager Grymonprez

Kerkplaats 24

do 19/5 t.e.m. di 24/5

Fietsen Thys

Herentalsebaan 705

do 26/5 t.e.m. di 31/5

Flowers & Things

Sint Damiaanstraat 41

do 2/6 t.e.m. di 7/6

Hers & His Haircreations By Siggy

Ternesselei 215

do 9/6 t.e.m. di 14/6

Hoorzorg Van Looveren

Herentalsebaan 275

do 16/6 t.e.m. di 21/6

Bowling Stones Wommelgem

Autolei 113

do 23/6 t.e.m. di 28/6

ING Wommelgem

Kerkplaats 30

do 30/6 t.e.m. di 5/7

Garage Schelkens

Herentalsebaan 316

do 7/7 t.e.m. di 12/7

Paintfactory Antwerpen

Herentalsebaan 92 b2

do 14/7 t.e.m. di 19/7

Bert Rutten Optiek

Sint Damiaanstraat 4

do 21/7 t.e.m. di 26/7

Dell’oro Factory

Krijtersveld 5

do 28/7 t.e.m. di 2/8

Luc Peetermans

Wijnegemsteenweg 38

do 4/8 t.e.m. di 9/8

KORTE GESCHIEDENIS OVER HET ONSTAAN VAN LEGO

In 1932 begon Christiansens winkel met het maken van houten trekpoppen, spaarpotten, auto’s en vrachtwagens. Hij kreeg een bescheiden hoeveelheid succes, maar gezinnen waren arm en vaak niet in staat om zulke stukken speelgoed aan te schaffen. Boeren in de omgeving gaven hem soms eten in ruil voor zijn speelgoed. Christiansen vond dat hij, naast het produceren van speelgoed, moest doorgaan met het maken van meubilair, om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. In het midden van de jaren 30 zorgde de jojo-rage ervoor dat hij voor een korte periode werk had, tot deze rage plotseling ophield. Opnieuw wist Christiansen dit in zijn voordeel om te zetten door de niet-gebruikte jojo-onderdelen te gebruiken als wielen voor speelgoedvrachtwagens. Zijn zoon Godtfred ging in die tijd voor hem werken.

In 1934 werd het bedrijf omgedoopt in de naam “LEGO”. Christiansen hield een wedstrijd onder zijn werknemers om te zien wie met de beste naam voor het bedrijf kwam, waarbij hij een fles huisgemaakte wijn als prijs uitloofde. Hij bedacht zelf ook twee namen, “Legio” (met het idee van speelgoed om te verzamelen) en “LEGO”, een zelfgemaakt woord dat is afgeleid door het Deense zinsdeel leg godt, wat “speel goed” betekent. Later ontdekte de LEGO Group dat “LEGO” in het Latijn ook kon worden geïnterpreteerd als “ik zet in elkaar”, “ik verzamel” of “ik leer”.

WEDSTRIJDFORMULIER

Veel plezier met uw deelname!